Expoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată în orașele Iași și Baia Mare din România

  • 25 Iulie 2019 18:18
Expoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată în orașele Iași și Baia Mare din România

Orașele Iași și Baia Mare din România vor găzdui, în toamna acestui an, expoziția „Republica Moldova Prezintă”.

Anunțul a fost făcut joi, 25 iulie, de președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Sergiu Harea, care a invitat agenții economici din țara noastră să participe la eveniment, transmite MOLDPRES.

Astfel, expoziția „Republica Moldova Prezintă” va fi organizată la Iași în perioada 20-22 septembrie 2019 și la Baia Mare în perioada 27-29 septembrie 2019. Evenimentele vor întruni circa 150 de antreprenori din țara noastră.

Sergiu Harea a precizat că România a devenit cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova, volumul comerțului exterior dintre cele două state atingând, anul trecut, cifra de 2 mlrd de dolari.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” a mai fost găzduită de orașele Ploiești, Brașov și Iași din România. La cele cinci expoziții desfășurate anterior în aceste localități, au participat circa 500 de companii, fiind încheiate peste 100 de contracte de colaborare privind exportul de fructe uscate, fructe în ciocolată, vinuri etc. Totodată, șase companii au deschis magazine pe teritoriul României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău