Expoziția personală a artistul român Andrei Ciubotaru, „Nori”, este vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei

  • 29 Noiembrie 2022 16:54
Expoziția personală a artistul român Andrei Ciubotaru, „Nori”, este vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Potrivit organizatorilor, artistul plastic Andrei Ciubotaru se face remarcat prin arta sa de a jongla cu un întreg set de tehnici. Interacțiunea cu oamenii este și ea o sursă importantă de creație, care se întrepătrunde în realitatea și opera artistului, transmite Radio Chișinău.

Directorul Muzeului Național de Artă al României, Călin Stegărean, a spus că expoziția se focalizează asupra unui element protectiv a ființei, a cerului: „În seria sa de lucrări adunate sub genericul „Nori”, Andrei Ciubotaru  focalizează asupra acestui element al cerului de deasupra noastră desprins complet de condiția de companion al peisajului. Formele lor evanescente rezultate din metamorfoza miraculoasă a apei devin un subiect pentru tot atâtea tablouri ale identităților multiple care le caracterizează circuitul pe bolta cerească. Norul sau norii devin în reprezentările sale entități distincte pe care artistul le înserează ca într-un clasor al unei colecții aparte”, a spus Cătălin Stegărean.

Andrei Ciubotaru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția Pictură din 2003, a absolvit Școala Alternativă „Steller" (1994-1995) și apoi Universitatea Anchorage, Alaska (1995-1997). Mai apoi, student la Universitatea Națională de Arte București (1998-2002 / 2002-2003 - Studii Aprofundate).

Din 2009 este doctor în arte vizuale al Universității Naționale de Arte din București, unde, din 2003, este cadru didactic universitar și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția pictură.

Printre premiile artistului se remarcă  Premiul pentru pictură oferit de Uniunea Artiștilor Plastici, filiala București; Premiul I la concursul internațional „Monumentul Limbii Române”, Chișinău, Moldova; Premiul al II-lea, Bienala națională de gravură „Gabriel Popescu”-- Târgoviște; Premiul societății de avocatură Stoica și Asociații; Premiul de excelență pentru pictură – Uniunea Națională a Patronatului Român; Premiul Ministerului Culturii și Cultelor – Proiectul Carantina Urbană; Premiul al II-lea – Expoziția anuala a studenților, Anchorage, Alaska.      

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău