Expoziția „Diorama Feroviară” se redeschide, în incinta Gării din Chișinău

  • 10 Martie 2019 19:42
Expoziția „Diorama Feroviară” se redeschide, în incinta Gării din Chișinău

Expoziția de trenuri în miniatură „Diorama Feroviară” va fi redeschisă publicului din 29 martie. Închisă la 31 decembrie anul trecut, din cauza lipsei resurselor financiare pentru chirie pe str. Vadul lui Vodă, expoziția va putea fi vizitată din nou în incinta Gării, acolo unde va fi expusă pe un spațiu de peste 100 de metri pătrați, care va fi închiriat la un preț mai mic decât cel anterior.

Într-un comunicat de presă al responsabililor care gestionează „Diorama Feroviară” se spune că expoziția este reconstruită integral de o echipă de oameni pasionați de modelismul feroviar, unii dintre ei sunt și autorii proiectului, o idee inițiată pe bază de voluntariat.

Expoziția cuprinde trenuri, poduri, clădiri, munți acoperiți de copaci, viaducte, gări, zone industriale și de agrement. Pot fi văzuți cum oamenii așteaptă trenul, care trec podul și se apropie de gară. Pe machetă se redă apusul și răsăritul soarelui.

Reprezentanta serviciului de presă al Căii Ferate din Moldova, Eliza Botnari, a declarat pentru IPN că s-a facut un parteneriat cu cei care gestionează „Diorama Feroviară” pentru a nu o pierde.

Inaugurarea va avea loc la 29 martie, ora 16.00 în incinta Gării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău