Exportul de vinuri din Republica Moldova pe piața SUA a crescut de 10 ori

  • 29 Iulie 12:09
Exportul de vinuri din Republica Moldova pe piața SUA a crescut de 10 ori

În primele șase luni ale anului 2024, exporturile de vinuri îmbuteliate din Republica Moldova au înregistrat o creștere remarcabilă, atât în volum, cât și în valoare, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, notează Mold-Street.

Potrivit sursei, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023, volumul exporturilor a crescut cu peste 9 milioane de litri, ceea ce reprezintă un salt impresionant de 51,7%.

În termeni valorici, această creștere a fost de peste 22 milioane de dolari, indicând o majorare semnificativă de 56,6%.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, creșterea s-a datorat, în special, unei majorări spectaculoase de circa 10 ori a livrărilor de vinuri îmbuteliate pe piața Statelor Unite ale Americii.

De notat că din, primul trimestru al anului 2024, Statele Unite a devenit principala piață de desfacere pentru alcoolul din Republica Moldova, depășind piețe tradiționale precum Belarus, Ucraina, Rusia și România.

Creșteri importante ale exporturilor de vinurile moldovenești s-au înregistrat și pe piața Germaniei, Chinei, Olandei și Canadei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău