Exportul de caise a crescut de 4,5 ori într-un singur an

  • 12 Iulie 15:31
Exportul de caise a crescut de 4,5 ori într-un singur an

Exportul de caise a crescut de 4,5 ori într-un singur an, de la 821 tone exportate în perioada ianuarie-iunie 2023, până la 3689 tone în aceeași perioadă a anului curent. Informațiile au fost prezentate astăzi de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite MOLDPRES.

„Este în primul rând meritul antreprenorilor - celor care găsesc oportunități în orice criză și care se adaptează pentru a face față provocărilor”, a spus Dumitru Alaiba.

Cele mai multe caise au ajuns în Ucraina, România și Polonia.

„Tot mai multe produse își găsesc loc pe piețele europene. Bravo celor care cuceresc noi piețe, care bătătoresc calea pentru ceilalți. Avem încă multe victorii ce ne așteaptă în viitor. Sunt sigur. O să continuăm să susținem antreprenorii, oamenii muncitori ai acestei țări, prin reforme prietenoase, prin finanțare, prin acces la noi piețe de desfacere”, a conchis Dumitru Alaiba. 

Producerea caiselor este un sector care înregistrează o dezvoltare vertiginoasă în ultimii ani în Moldova.  În prezent, caisul ocupă o suprafață de 4.500 de hectare, iar în fiecare an suprafețele se extind cu peste 200 hectare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:64 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
25
Fri
27
Arhivă Radio Chișinău