Export Missions România: 24 de producători din R. Moldova s-au întâlnit cu posibili parteneri din România, în vederea extinderii conexiunilor economice

  • 24 Noiembrie 2023 16:59
Export Missions România: 24 de producători din R. Moldova s-au întâlnit cu posibili parteneri din România, în vederea extinderii conexiunilor economice

Prima zi a programului "Export Missions România" a avut loc pe 23 noiembrie, în București, iar 24 de producători din Republica Moldova, care activează în sectorul de mobilă și în domeniile produselor industriale diverse, s-au întâlnit cu reprezentanții/buyerii mai multor companii din România, informează Ambasada Republicii Moldova, printr-un comunicat, citat de Agerpres.

În cadrul întâlnirilor, companiile moldovenești au avut posibilitatea de a afla despre cerințele și particularitățile pieței, de a-și prezenta produsele și ofertele, de a se conecta și a identifica potențiali parteneri, toate acestea în scopul dezvoltării și extinderii afacerilor pe piața din România.

Pe 28 noiembrie 2023, la București, urmează să se desfășoare o altă rundă de întâlniri individuale, oferind oportunitatea de conectare cu 11 producători de vinuri, 13 producători de produse alimentare și 12 producători de fructe din Republica Moldova.

"Consolidarea relațiilor comerciale și investiționale moldo-române rămâne o prioritate majoră, iar asemenea programe vin să sprijine tot mai multe companii moldovenești, întrucât interesul de accesa piața din România este tot mai mare. În anul 2022, volumul schimburilor comerciale a atins un nivel record, de aproximativ 2,9 miliarde de dolari SUA, astfel România este principalul partener comercial și strategic pentru țara noastră", a declarat consilierul economic al Ambasadei Republicii Moldova în România, Lucia Mursa.

Evenimentele sunt organizate de Agenția de Investiții a Republicii Moldova, cu sprijinul Proiectului Băncii Mondiale de Competitivitate a IMM-lor, Ambasadei Republicii Moldova în România și al echipei consorțiului de consultanți Gateway&Partners Moldova și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova - România.

"Export Missions România" este un program care reprezintă efortul autorităților din Republica Moldova de a sprijini dezvoltarea și expansiunea companiilor locale pe piețele internaționale. Într-o lume tot mai interconectată, acest program oferă o platformă strategică pentru a încuraja colaborarea între mediul de afaceri, experți în comerț internațional și instituții guvernamentale

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău