Expo 2020 Dubai | Prima Expoziție universală din Orientul Mijlociu se va deschide în Dubai în umbra pandemiei de COVID-19

  • 20 Septembrie 2021 19:52
Expo 2020 Dubai | Prima Expoziție universală din Orientul Mijlociu se va deschide în Dubai în umbra pandemiei de COVID-19

Prima Expoziție universală organizată în Orientul Mijlociu, Expo 2020 Dubai, își deschide porțile pentru expozanții din aproape 200 de țări pe 1 octombrie, după ce a fost amânată cu un an din cauza pandemiei de COVID-19, și va dura până la 31 martie anul viitor, relatează luni Reuters.

Locația de 4,3 km pătrați era doar o zonă de deșert când Dubai a fost ales în urmă cu opt ani pentru a continua Expo 2015 Milano, Italia.

După o investiție de 6,8 miliarde de dolari, emiratul Dubai se bazează pe sectorul turistic pentru a-și relansa economia afectată de pandemie, deși va trebui în continuare să se conformeze restricțiilor COVID-19, scrie Agerpres.

Înainte de pandemie, compania de consultanță financiară EY a prognozat că pe parcursul celor șase luni, Expo 2020 Dubai ar contribui cu 1,5% la produsul intern brut al Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Dubaiul speră să atragă 25 de milioane de vizitatori, mai mult decât a primit Expo 2015 Milano și dublul populației EAU. Toate persoanele peste 18 ani vor trebui să prezinte un test PCR negativ realizat în ultimele 72 de ore sau să fie vaccinate pentru a putea intra în perimetrul expozițional, conform unui anunț făcut de organizatori.

Cu toate acestea, diplomați din cinci țări au declarat că și-au revizuit obiectivele în ceea ce privește numărul vizitatorilor de la pavilioanele lor naționale. James Swanston, economist la Capital Economics, a declarat că menținerea regulilor pentru călătoriile în străinătate va reprezenta un obstacol în atingerea obiectivelor în ceea ce privește relansarea economică prevăzută.

Un purtător de cuvânt al organizatorilor expoziției a declarat că numărul de bilete vândute este "sensibil" din punct de vedere comercial, însă Expo 2020 Dubai este "încântată" de vânzările de până acum.

Numeroase evenimente vor fi transmise în direct online.

Dubai a declarat că dorește ca Expo 2020, o expoziție de cultură, tehnologie și arhitectură sub bannerul "Connecting Minds and Creating the Future", să fie o demonstrație a ingeniozității și un loc în care probleme precum schimbările climatice, conflictele și creșterea economică să poată fi abordate împreună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău