Explozii puternice raportate în orașul rus Belgorod și în Crimeea ocupată

  • 03 Ianuarie 11:44
Explozii puternice raportate în orașul rus Belgorod și în Crimeea ocupată

Explozii puternice au fost auzite în unele părți din sud-vestul Rusiei și în Crimeea ocupată, în cursul nopții, transmite BBC, citată de News.ro.

Oficialii ruși spun că orașul de frontieră Belgorod, unde 25 de persoane au fost ucise sâmbătă, a fost atacat din nou, precum și Sevastopol, în Crimeea, unde o rachetă ucraineană a fost doborâtă, scrie G4Media.

În ultimele zile, războiul aerian dintre Rusia și Ucraina s-a intensificat.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Rusia a folosit aproximativ 300 de rachete și 200 de drone în cinci zile.

Rusia a lansat cel mai mare bombardament aerian al invaziei, la sfârșitul săptămânii trecute, ucigând peste 40 de persoane. Forțele ucrainene au răspuns cu atacul asupra Belgorodului, în care au fost rănite peste 100 de persoane.

Alte explozii au fost raportate în Belgorod în noaptea de marți spre miercuri, guvernatorul regiunii afirmând că mai multe drone au fost distruse.

În Sevastopol – cel mai mare oraș din Crimeea ocupată de Rusia – o rachetă a fost doborâtă deasupra portului, a declarat guvernatorul instalat la Moscova, Mihail Razvozhayev, pe Telegram. Nu au fost raportate victime sau pagube.

Marți, rachete rusești au lovit cele mai mari orașe ucrainene, inclusiv Harkov și Kiev, ucigând cel puțin cinci persoane și rănind zeci, au declarat oficiali locali. De asemenea, s-a raportat că o persoană a fost ucisă într-un atac ucrainean asupra Belgorodului.

Aceste atacuri au avut loc după ce președintele rus Vladimir Putin a promis că va intensifica loviturile ca răspuns la recentele atacuri ale Ucrainei.

În discursul său nocturn de marți, Zelenski a declarat că Rusia a tras „aproape o sută de rachete de diferite tipuri” în acea zi. Acestea au fost, a spus el, „calculate în mod special de inamic pentru a provoca cât mai multe pagube posibile”.

Vorbind mai târziu pentru BBC, ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, a declarat că bombardamentul recent al Rusiei „nu a fost ceva ce a venit ca o surpriză” – dar că, pentru ca Ucraina să câștige războiul, avea nevoie de mai multe arme pentru a răspunde și „doar pentru a trimite un mesaj clar Rusiei că ar trebui să se oprească”.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău