Explozii la o centrală nucleară în Franța | Un reactor al centralei nucleare a fost oprit

  • 09 Februarie 2017 12:47
Explozii la o centrală nucleară în Franța | Un reactor al centralei nucleare a fost oprit

Cinci persoane au suferit intoxicații ușoare cu fum în urma unei explozii produse joi la centrala nucleară din Flamanville, din nord-vestul Franței. Serviciile de intervenție în situații de urgență se află la fața locului, iar autoritățile au dat asigurări că nu există risc de scurgeri radioactive, scrie news.ro.

Explozia a avut loc joi, la ora locală 10.00 (11.00 ora R.Moldova), în sala mașinilor, în afara zonei cu elemente nucleare de la centrala aflată în regiunea Manche.

Prefectura, citată de AFP, a anunțat că cinci persoane au suferit intoxicații ușoare cu fum și că nimeni nu a fost rănit grav în urma deflagrației. 

Serviciile de intervenție în situații de urgență se află la fața locului, iar autoritățile au dat asigurări că nu există risc de scurgeri radioactive, anunță Ouest France. De asemenea, pompierii au dat asigurări că incendiul este pe punctul de a fi stins.

În urma exploziei, reactorul 1 al centralei nucleare fost oprit. 

Autoritățile nu au activat așa-numitul Plan Particulier d'Interventions (PPI), pentru că nu există niciun risc nuclear, a anunțat Prefectura.

Centrala Flamanville are două reactoare cu apă sub presiune, care produc 1,3 Gigawați fiecare. Reactoarele au fost construite în 1986, respective 1987. Un al treilea reactor urmează să fie finalizat în 2018.

Centrala este deținută de compania Électricité de France (EDF).

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău