Explozii în orașele ucrainene Kiev, Lviv, Ternopil, Jitomir și Dnipro

  • 10 Octombrie 2022 10:55
Explozii în orașele ucrainene Kiev, Lviv, Ternopil, Jitomir și Dnipro

Mai multe explozii au zguduit, luni dimineață, capitala ucraineană, Kiev și orașele Lviv, Ternopil și Dnipro, după ce Rusia a acuzat Ucraina de orchestrarea unei deflagrații puternice, care a avariat un pod cheie ce face legătura între Rusia și Crimeea, transmite REUTERS, citat de Rador.

Orașul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruțat în mare parte în războiul rus, a fost bombardat luni, anunță guvernatorul regional Maxim Kozițkii, relatează AFP.

”Atacuri asupra infrastructurilor energetice din regiunea Liov au fost înregistrate”, anunță el într-o postare pe Telegram.

Kozițkii îndeamnă locuitorii, în această postare, ”să rămână la adăpost” și avertizează că există ”amenințarea unor atacuri noi.

Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puțin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a orașului. În oraș și în zonele învecinate a fost declanșată alarma aeriană.

O rachetă rusească a aterizat pe o stradă a orașului Kiev, lângă monumentul lui Hrușevski, potrivit unui consilier al ministrului de Interne, scrie ziare.com.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău