EXPLOZIE puternică în centrul Istanbulului. Cel puțin 10 morți

  • 12 Ianuarie 2016 12:39
EXPLOZIE puternică în centrul Istanbulului. Cel puțin 10 morți

Autoritățile turce bănuiesc că explozia violentă produsă marți în piața Sultanahmet din Istanbul și soldată cu cel puțin 10 morți și 15 răniți este de origine 'teroristă', a declarat pentru AFP un oficial guvernamental turc, scrie Agerpres.

'Bănuim că (atacul) este de origine teroristă', a indicat responsabilul turc, sub acoperirea anonimatului. Canalul de televiziune Haberturk a relatat că se pare că deflagrația a fost produsă de un atacator sinucigaș, dar această informație nu a fost confirmată din alte surse.

Postul de televiziune CNN Turk a relatat că printre răniți se află turiști germani și norvegieni.

Conform agenției de presă Dogan, deflagrația s-a produs nu departe de Palatul Topkapî și de Moscheea Albastră.

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet, conform unui martor citat de AFP.

Deflagrația a survenit la un an după ce o femeie s-a aruncat în aer în apropierea unei secții de poliție din piața Sultanahmet, incident soldat cu moartea unui polițist. Atentatul a fost inițial revendicat de o grupare de extremă stânga, dar ulterior s-a dovedit că la originea sa s-au aflat militanți islamiști.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău