Explozie la Bologna | Anchetă în curs, circulația reluată

  • 07 August 2018 17:21
Explozie la Bologna | Anchetă în curs, circulația reluată

O anchetă era în curs de desfășurare marți la Bologna în încercarea de a stabili de ce, în pofida normelor de securitate în vigoare, un camion-cisternă a explodat luni după-amiază pe șoseaua de centură a acestui oraș din nordul Italiei, o rută esențială unde circulația a putut fi parțial reluată, informează AFP.

Accidentul s-a soldat cu un mort - șoferul camionului-cisternă - și peste 70 de răniți, între care 15 grav, printre aceștia din urmă figurând și pompieri, carabinieri care au intervenit la fața locului înaintea exploziei. Mulți dintre cei răniți suferă de arsuri, în timp ce alții au fost loviți de cioburile geamurilor sparte sau alte fragmente. Printre victimele incendiului se află și o moldoveancă. Femeia a ajuns la spital și a fost externată după ce a primit îngrijiri medicale.

'Ținând cont de dinamica accidentului și de consecințele potențiale, putem considera că am fost norocoși', a apreciat marți șeful guvernului italian Giyseppe Conte, care s-a deplasat la fața locului pentru a constata dimensiunea pagubelor și i-a vizitat și pe răniți.

În imaginile unei camere de supraveghere a traficului difuzate de poliție se poate vedea cum camionul-cisternă a lovit din spate un camion ce staționa: șocul a provocat o mică explozie și un incendiu care, la scurt timp după ce autostrada a fost evacuată, a provocat o explozie uriașă.

Puterea deflagrației a antrenat surparea unei părți a șoselei situată deasupra unei alte autostrăzi care trece dedesubt. După controale de securitate efectuate la structura pasajului pe parcursul nopții de luni spre marți, circulația a fost redeschisă în ambele sensuri în cursul dimineții pe partea de șosea rămasă intactă.

Pe această arteră trece o mare parte din traficul între sudul Italiei și Veneția (nord-est) și în direcția tunelurilor alpine spre Austria și Germania.

'Trebuie să facem totul pentru a afla adevărul cu privire la acest grav accident', a declarat ministrul transporturilor Danilo Toninelli.

În imaginile video, camionul-cisternă nici măcar nu pare să încerce să frâneze pentru a evita camionul din fața lui.

Șoferul, un italian de 42 de ani care avea - potrivit presei - ani de experiență în transportul materialelor inflamabile, s-ar putea să fi fost 'obosit sau să fi avut un moment de neatenție', a apreciat la un post de radio procurorul din Bologna, Giuseppe Amato.

Dar acest tip de camioane ar trebui în mod normal să fie echipate cu radare care să activeze sistemul de frânare în cazul în care conducătorul auto nu o face, subliniază experții.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău