Explozie într-un bloc din Iași: Doi morți și 11 răniți

  • 02 August 2016 09:01
Explozie într-un bloc din Iași: Doi morți și 11 răniți

O a doua persoana a murit in explozia produsa luni seara intr-un bloc din Iasi si inca patru au fost ranite, bilantul deflagratiei ajungand astfel la doi morti si 11 raniti.

Din primele informatii, explozia urmata de un incendiu s-ar fi produs din cauza unei acumulari de gaze, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan, citat de Ziare.com

Explozia s-a produs in jurul orei 20:20, la parterul unui bloc de patru etaje, situat pe strada Vascauteanu, din Iasi, care se afla in zona Copou, si a fost urmata de un incendiu puternic.

La fata locului au intervenit mai multe autospeciale de stingere a incendiilor, dar si una de transport victime multiple, precum si una de terapie intensiva si toti locatarii au fost evacuati. Doua persoane, un barbat si o femeie au murit, iar alte 11 au fost ranite, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Bolohan.

Dintre persoanele ranite, doar cinci au fost transportate la spital, iar la scurt timp doua dintre ele au fost luate acasa de rude, a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU - SMURD Iasi. Celelalte trei victime preluate de ambulante au fost internate la Spitalul de Neurochirurgie cu traumatisme in zona capului, doua dintre el, ambele in varsta de 81 de ani, fiind sot si sotie, a mai spus coordonatorul UPU - SMURD.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU, Silvia Bolohan, cel mai probabil, explozia a fost provocata de o acumulare de gaze, pompierii urmand sa faca o ancheta pentru a stabili cauza exacta a deflagratiei. Oamenii care locuiesc in imobil au declarat ca au simtit miros de gaz in urma cu cateva zile.

In blocul in care s-a produs explozia sunt 16 apartamente, iar deocamdata nu se stie daca au fost afectate toate. Pana se va stabili cu exactitate daca oamenii vor mai putea locui acolo, primarul Iasiului, Mihai Chirica, a pus caminul unui liceu la dispozitia locatarilor evacuati.

Doua echipe de la ISU au ramas la fata locului pentru a supraveghea zona pe timpul noptii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău