Explozie a cazurilor COVID în Marea Britanie. Cea mai ridicată rată a infectărilor se înregistrează în rândul copiilor

  • 24 Octombrie 2021 11:32
Explozie a cazurilor COVID în Marea Britanie. Cea mai ridicată rată a infectărilor se înregistrează în rândul copiilor

Marea Britanie a înregistrat în ultima săptămână cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 după luna iulie și confirmă trendul ascendent al pandemiei în această țară, care are una dintre cele mai ridicate rate ale vaccinării. Lipsa restricțiilor alimentează răspândirea virusului în timp ce o subvariantă a tulpinii Delta este examinată de autoritățile sanitare.

Conform datelor oficiale preluate sâmbătă de Reuters, 333.465 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 în Marea Britanie în ultima săptămână, cu 15% mai multe față de săptămâna anterioară, când au crescut cu 12% și decesele provocate de această boală, sâmbătă fiind înregistrate 135 noi decese.

Deși vaccinarea și îmbunătățirea tratamentelor au redus semnificativ rata mortalității din valurile de infectări anterioare, sistemul sanitar britanic începe să simtă presiunea noului val, iar rata deceselor este peste cea din celelalte țări vest-europene.

Actualul val de infectări este atribuit de specialiști unui cumul de factori, printre care lipsa restricțiilor, scăderea imunității celor mai vulnerabili care au fost vaccinați foarte devreme la începutul anului și ratei reduse de vaccinare a adolescenților, scrie Agerpres.

Cea mai ridicată rată a infectărilor, în rândul copiilor

Cea mai ridicată rată a infectărilor se înregistrează în prezent în Marea Britanie în rândul copiilor, peste 8% dintre elevii cu vârste între 11 și 16 ani fiind infectați la jumătate lunii octombrie și 3,8% dintre cei cu vârste între 2 și 11 ani, față de 1,79% pe ansamblul populației, relevă cele mai recente date ale biroului național de statistică. Autoritățile de la Londra speră însă că vacanța școlară de săptămâna viitoare va conduce la o scădere a numărului infectărilor.

În pofida recomandărilor propriilor săi consilieri, premierul Boris Johnson se împotrivește acum din nou introducerii unor măsuri antiepidemice, la fel cum a procedat în trecut când a decis în cele din urmă să adopte astfel de măsuri abia atunci când situația sanitară se degradase considerabil.

În acest timp, autoritățile sanitare britanice au anunțat că au inclus în categoria ''variantă în curs de investigare'' subvarianta AY4.2 a variantei Delta a coronavirusului, care pare să fie mai contagioasă decât aceasta din urmă. ''Sunt necesare teste suplimentare pentru a determina dacă aceasta este legată de o schimbare în comportamentul virusului sau de condițiile epidemiologice'' din Marea Britanie, menționează UK Health Security Agency.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău