Explorează galaxia cu robotul Sphero BB-8 (VIDEO)

  • 08 Iunie 2016 11:24
Explorează galaxia cu robotul Sphero BB-8 (VIDEO)

Star Wars este una dintre cele mai cunoscute serii de filme din lume. Sphero a lansat robotelul BB-8, care este o replica a unuia dintre personajele principale din The Force Awakens / Trezirea Fortei.

Sphero BB-8 este un robot cu care poti interactiona, dar care are si un comportament autonom. Partea din urma inseamna ca droidul poate explora lumea fara interventia ta, lucru care il va ajuta sa invete cat mai multe despre mediul inconjurator, Menkit.ro.

Interactiunea cu BB-8 este si ea foarte importanta. Este modul principal prin care isi va dezvolta personalitatea, intrucat aceasta se poate schimba in momentele in care te joci cu el. Robotul te asculta, iti recunoaste vocea si reactioneaza la indicatiile tale.

Poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii gratuite pentru smartphone-uri si tablete Android, iOS sau Windows. In acest mod, ii poti spune sa te urmeze sau sa patruleze imprejurimile, asadar Sphero BB-8 este companionul potrivit pentru misiunile de recunoastere.

Droidul este destul de usor, cantarind 200 de grame, insa este rezistent, gratie caracasei din policarbonat durabil. Deplasarea este facuta posibila de un giroscop care lucreaza in combinatie cu un accelerometru. Miscarile sunt realiste pentru a se asigura ca iti da senzatia ca faci parte din universul Star Wars.

Viteza maxima de deplasare a lui Sphero BB-8 este de 7 km/h, adica putin mai mare decat viteza medie de mers a unui adult. Acest lucru inseamna ca robotelul poate tine pasul cu tine, dar totul depinde de suprafata pe care se deplaseaza.

Raza de actiune este de 30 de metri, iar tipul de conectivitate este Bluetooth 4.0 LE. BB-8 poate inregistra videoclipuri holografice care pot fi redate pe un dispozitiv mobil. Totul ii influenteaza atitudinea, asa ca trebuie sa ai grija cum te comporti cu micul explorator.

Droidul masoara aproximativ 11,4 centimetri in inaltime si 7,3 centimetri in latime. In carcasa sa este spatiu pentru o baterie cu o autonomie de pana la o ora. Incarcarea se realizeaza destul de rapid printr-o statie de andocare.

Statia include tehnologie de incarcare prin inductie, ceea ce inseamna ca Sphero BB-8 nu se va simti ca si cum ar fi pus in lesa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,72 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău