Explicațiile reprezentanților Primăriei Chișinău privind faptul că Ruslan Codreanu ar fi ajuns ilegal primar interimar

  • 24 Iulie 2018 18:09
Explicațiile reprezentanților Primăriei Chișinău privind faptul că Ruslan Codreanu ar fi ajuns ilegal primar interimar

Directorul Direcției juridice a Primăriei Chișinău, Valeriu Bogdan, a oferit, în cadrul unei conferințe de presă, explicații referitor la acuzațiile consilierilor PL și PSRM din cadrul Consiliului Municipal (CMC) că Ruslan Codreanu ar fi ajuns ilegal primar general interimar al Capitalei, semnând o dispoziție prin care s-a numit în această funcție.

Valeriu Bogdan a declarat că, potrivit legislației, interimatul funcției de primar general se asigură de drept de către un viceprimar este declarația în scris a viceprimarului Nistor Grozavu prin care acesta a refuzat această funcție. Juristul a precizat că dispoziția de numire a lui Ruslan Codreanu în funcția de primar general interimar a fost transmisă Cancelariei de Stat, care are funcția de control a legalității actelor administrative. Valeriu Bogdan a adăugat că, potrivit legii, dacă viceprimariul refuză sau dacă primarul și viceprimarul sunt suspendați  din funcție, CMC are dreptul să intervină în numirea unui primar interimar, însă atât cât sunt în funcție, Consiliul nu are dreptul să intervină în autoritatea executivă a Primăriei Chișinău. 

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Vadim Brânzaniuc a menționat că dispoziția nu a fost ținută în secret, fiind transmisă Cancelariei de Stat și Trezoriei de Stat, fiind necesar ca Ruslan Codreanu să aibă împuterniciri pentru a semna acte în vederea asigurării plăților necesare. 

Menționăm că subiectul privind faptul că Ruslan Codreanu și-ar fi atribuit în mod ilegal funcția de primar general interimar a fost propus pentru dezbateri în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal de către consilierul Partidului Liberal, Ion Cebanu, care a subliniat că activitatea municipiului Chișinău ar fi blocată din cauza că nu există o conducere legală a capitalei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău