Experții NATO au venit la Chișinău să vadă cât de bine sunt pregătiți militarii moldoveni

  • 04 Aprilie 2018 13:51
Experții NATO au venit la Chișinău să vadă cât de bine sunt pregătiți militarii moldoveni

Un grup de experți NATO se află, în perioada 3-5 aprilie, într-o vizită de asistență la Ministerul Apărării.

Potrivit Infotag, scopul vizitei este de a acorda sprijin pentru pregătirea evaluării subunităților Armatei Naționale în contextul Conceptului Capabilităților Operaționale.

Astfel, experții au planificate întrevederi cu reprezentanți ai Marelui Stat Major, Batalionului 22 de menținere a Păcii și subunităților, care urmează a fi evaluate în vara anului curent pentru participare în misiuni de menținere a păcii cu mandat internațional. Conceptul Capabilităților Operaționale este un instrument de colaborare în cadru l programului Parteneriat pentru Pace, exprimat prin implementarea standardelor occidentale în instruirea și evaluarea subunităților declarate, și oferă Republicii Moldova posibilitatea de a participa la operațiuni multinaționale de menținere a păcii.

Pentru prima dată, în 2012, o companie de infanterie a Batalionului 22 de Menținere a Păcii și grupa de geniști din componența Batalionului Geniu „Codru" au fost certificate să participe în operațiuni de menținere a păcii cu mandat internațional conform CCO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău