Experții internaționali vor prezenta, în iunie, expertiza juridică privind Codul serviciilor media audiovizuale al R. Moldova

  • 29 Mai 2018 18:01
Experții internaționali vor prezenta, în iunie, expertiza juridică privind Codul serviciilor media audiovizuale al R. Moldova

Expertiza juridică asupra proiectului Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova va fi prezentată de către experții internaționali autorităților de la Chișinău în luna iunie.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, expertiza fi elaborată și prezentată de către reprezentanții Consiliul Europei și Freedom House.

Proiectul Codului serviciilor media audiovizuale a fost elaborat de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Documentul a fost înregistrat în Parlament în martie curent, iar în aprilie, după o serie de consultări publice, a fost votat în prima lectură.

Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost elaborat cu suportul Proiectului comun al UE și al Consiliului Europei ”Promovarea libertății și a pluralismului mass-media în Republica Moldova” și al Ambasadei SUA la Chișinău. 

În redacție nouă, Codul urmează să transpună în cadrul legal național Directiva Parlamentului European și al Consiliului numită Directiva Serviciilor Media Audiovizuale.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media a Republicii Moldova a fost creat prin dispoziția Președintelui Parlamentului Andrian Candu în iunie 2017.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău