Experți ai FMI se află în Republica Moldova

  • 23 Mai 2016 08:47
Experți ai FMI se află în Republica Moldova

O echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla în vizită în Republica Moldova începând de astăzi.

Aceasta nu va avea, însă, mandatul de a iniția negocierile pentru semnarea unui Acord de țară. Guvernul susține că discuțiile în acest sens ar putea fi inițiate în luna iunie.

Misiunea își propune să continue dialogul cu privire la politicile economice și să avanseze în discutarea reformelor propuse de Guvern și Banca Națională ca elemente importante ale unui nou program susținut de FMI. Misiunea nu va avea mandat pentru încheierea unui acord cu privire la un nou program. Premierul Pavel Filip a declarat însă să autoritățile realizează reformele necesare pentru ca aceste discuții să poată fi inițiate în cel mai scurt timp posibil.

Amintim că în ultimul an câteva misiuni ale FMI au întreprins vizite de documentare în Republica Moldova dar negocierile pentru semnarea unui nou acord așa și nu au fost inițiate, din cauza crizelor politice de anul trecut, dar și a problemelor din sectorul bancar, urmare a dispariției a unui miliard de dolar în anul 2014. De negocierile cu Fondul depinde și reluarea finanțărilor din partea altor parteneri externi, în special  a Comisiei Europene și României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău