Experți: Vacanțele în 2023, mai scumpe cu 30% decât anul trecut. Care sunt cele mai populare destinații ale moldovenilor

  • 10 Iulie 2023 14:50
Experți: Vacanțele în 2023, mai scumpe cu 30% decât anul trecut. Care sunt cele mai populare destinații ale moldovenilor

Ofertele turistice din acest an sunt mai scumpe cu 30%  față de anul trecut, potrivit agențiilor de turism din Republica Moldova. Totuși, agențiile își adaptează prețurile în funcție de destinație și pachet turistic. Turcia, Grecia, Bulgaria, România rămân destinațiile cele mai solicitate, iar prețul variază de la 250 euro până la peste 2000 euro de persoană pentru șapte nopți. Cele mai căutate sunt ofertele cu zbor direct și cu toate serviciile incluse, transmite Radio Chișinău. 

Turcia, Bulgaria, Grecia rămân a fi cele mai solicitate destinații turistice. Prețul pentru o ofertă de criterii econom ar fi de la 250 de euro pentru Bulgaria, 300 de euro pentru Turcia și 400 euro pentru Grecia, a spus experta în turism, Mariana Bostănică.

„De la an la an, prețurile cresc. Dacă vorbim despre cele mai solicitate zone de vacanță ar fi Turcia, Bulgaria, Grecia. Turcia – prețurile încep de la 300 – 400 euro de persoană oferte econom. Bulgaria – începe de la 250 euro – 300 euro de persoană. Și dacă vorbim de Grecia, zbor inclus, prețurile încep de la 400 – 450 euro de persoană”, afirmă experta. 

Destinațiile cele mai solicitate din Uniunea Europeană sunt Spania și Grecia, însă pentru astfel de călătorii bugetul unei familii poate depăși 2 mii de euro, a spus pentru Radio Chișinău, manager agenție turism, Tudor Procopov.

„Spania și Grecia dacă vorbim de Uniunea Europeană. Oferta All inclusive nu prea îl au dezvoltat față de Turcia, spre exemplu. Și moldovenii preferă mai mult acest serviciu decât mic dejun sau mic dejun și cină cum se practică în UE. Bugetul unei familii ar trebui să fie în jur de 2-3 mii de euro. Ofertele turistice s-au scumpit cu 30% față de anul trecut. Transportul, forța de muncă, totul s-a scumpit, produsele, etc”, Procopov.

Potrivit experților în turism, numărul celor care aleg să își petreacă vacanțele peste hotare a scăzut comparativ cu ultimii ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău