Experți | Summitul Comunității Politice Europene ce urmează să aibă loc în R. Moldova va aduce mai multe beneficii economice, cel mai mult având de câștigat industria turismului și cea a transportului

  • 23 Mai 2023 13:24
Experți | Summitul Comunității Politice Europene ce urmează să aibă loc în R. Moldova va aduce mai multe beneficii economice, cel mai mult având de câștigat industria turismului și cea a transportului

Summitul Comunității Politice Europene ce urmează să aibă loc pe 1 iunie în Rep. Moldova va aduce mai multe beneficii economice, cel mai mult având de câștigat industria turismului și cea a transportului, constată unii experți. Pe lângă aceasta, evenimentul va da și un semnal pentru potențialii investitori că acest spațiu este de încredere, inclusiv din punct de vedere al securității. Opiniile au fost exprimate astăzi în cadrul unor dezbateri la Agenția de presă IPN, transmite Radio Chișinău.

Industria turismului și cea a transportului vor avea mult de câștigat de pe seama Summitului Comunității Politice Europene (CPE), a sugerat președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului, Sergiu Manea.

„Punem miza pe jurnaliștii care ne vor vizita. Important e cum vor relata despre acest eveniment, cum vor relata ei despre noi ca țară, o destinație turistică în primul rând”, a spus Manea.

La rândul său, expertul în economie, Viorel Chivriga, consideră că Summitul Comunității Politice Europene va deschide mai multe căi pentru dezvoltarea și cooperarea economică a Republicii Moldova.

„Asta ar fi și calea de pornire și pentru alte evenimente. Poate de altă natură, dar internaționale. Aceasta e o afacere, în primul rând. E vorba de investiții, costuri. E un eveniment la care vin primele persoane din statele europene și vor fi puse în discuție niște probleme care au o valoare inestimabilă pentru țara noastră, care ne macină. De exemplu, securitatea energetică…conectivitate..”, a declarat Chivriga.

Pe lângă aceasta, evenimentul va da și un semnal pentru potențialii investitori că Republica Moldova e un spațiu sigur, inclusiv din punct de vedere al securității, a afirmat directorul general adjunct al Agenției de Investiții din Republica Moldova, Ion Iordachi. Potrivit lui, imediat după încheierea Summit-ului, autoritățile planifică să capitalizeze beneficiile care ar putea să vină nu doar în industria turismului, ci și în alte sectoare.

„Mesajele cheie care vor fi acordate aici, la noi, trebuie să le preluăm și să le utilizăm inclusiv sectorial pentru a atrage investitori deja pe termen mediu. Este incomparabil cum se poziționează un produs atunci consumatorul te percepe ca o poziționare a ta la nivel european”, a menționat Iordachi.

Summitul Comunității Politice Europene va fi organizat la 1 iunie la o vinărie privată din Bulboaca, localitate din raionul Anenii Noi, situată la aproximativ 40 de km de Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău