Experți | Rusia ar putea împiedica formarea posturilor de control mixte la frontiera moldo-ucraineană

  • 24 Mai 2017 10:25
Experți | Rusia ar putea împiedica formarea posturilor de control mixte la frontiera moldo-ucraineană

Federația Rusă ar putea împiedica realizarea inițiativei Chișinăului și a Kievului privind formarea punctelor vamale comune pe segmentul transnistrean al frontiera moldo-ucrainene. Opinii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Ion Leahu, fost reprezentant al Chișinăului în Comisia Unificată de Control, a declarat că Rusia nu va ceda atât de ușor. În context el s-a referit la exercițiile militare ale forțelor rusești și transnistrene care au loc tot mai des în stânga Nistrului.

Președintele Asociației Promo-LEX, Ion Manole, a declarat că deține informații că autoritățile de la Tiraspol au recurs la o evidență strictă a bărbaților apți militar, iar acest  lucru vorbește despre o potențială mobilizare.

Și analistul politic Oazu Nantoi și-a exprimat îngrijorarea în privința reușitei posturilor moldo-ucrainene, făcând referire la o investigație a unui jurnalist american despre interesele lui Vladimir Putin în contrabanda din regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău