Experți | Prețurile la alimente ar putea să crească cu peste 30% în următorii ani

  • 30 Ianuarie 2022 10:45
Experți | Prețurile la alimente ar putea să crească cu peste 30% în următorii ani

Republica Moldova a participat la cel de-al 14-lea Forum Global pentru Alimentație și Agricultură de la Berlin, ce a avut loc, vineri, 28 ianuarie, în format online. Țara noastră a fost reprezentată de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel Gherciu.

Potrivit unui comunicat al instituții, la eveniment au fost prezenți oficiali de rang înalt din peste 80 de state, care au pus în discuție Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite în Agenda 2030. Acestea au cuprins - securitatea alimentară, problema degradării terenului și soluțiile de îmbunătățire a solului.

Părțile au decis să se concentreze asupra modului în care trebuie conjugate eforturile pentru conservarea solului și reducerea degradării acestuia.

Potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), aproximativ 33 la sută din întregul sol din lume este deja degradat, în situația în care durează aproximativ 2.000 de ani pentru ca 10 centimetri de sol să se dezvolte. Totodată, se estimează că, în următorii 25 de ani, degradarea solului ar putea duce la o creștere cu 30 la sută a prețurilor la alimente. Potrivit cercetătorilor, ar fi mai multe motive ce duc la pierderea terenurilor fertile: cea mai mare problemă este eroziunea solului provocată de apă și vânt, agravată de salinizare, compactare, acidificare, etanșare și poluare chimic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău