Experți: Până la finalul anului, gripa porcină va extermina un sfert dintre porcii de pe întreaga planetă

  • 31 Octombrie 2019 17:41
Experți: Până la finalul anului, gripa porcină va extermina un sfert dintre porcii de pe întreaga planetă

Aproape un sfert din porcii de pe planetă vor muri din cauza epidemiei de febră porcină, conform celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății Animalelor (OIE), informează The Guardian, citat de digi24.

Extinderea acestei epidemii în China, țară care deține jumătate din întreaga populație de suine din lume, este una din principalele cauze, declară dr. Mark Schipp, vicepreședinte al OIE.

În China, 100 de milioane de porci au murit de gripă porcină, în ultimul an, fapt ce a dus la creșterea cererii pe această piață și, implicit, la creșterea prețurilor, pe plan global, la carnea de porc.

În prezent, medicii veterinari din întreaga lume încearcă să descopere un vaccin pentru aceastăă boală, o „provocare extrem de complexă”, ținând cont de natura virusului gripal de origine porcină.

Chiar dacă boala nu se transmite la oameni, ea este 100% fatală în cazul populației de suine.

Se estimează că în acest an China va pierde, din cauza pestei porcine, între 20% și 70% din întreaga populație de suine, adică aproximativ 350 de milioane de porci, aproximativ un sfert din totalul mondial.

Până în prezent, virusul pestei porcine a fost identificat în 50 de state, din Belgia (cea mai „vestică” țară care se confruntă cu epidemia), până în Filipine.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău