Experți olandezi vor elabora o strategie de management al deșeurilor în raionul Anenii Noi

  • 18 Septembrie 2018 14:33
Experți olandezi vor elabora o strategie de management al deșeurilor în raionul Anenii Noi

O strategie locală și un plan de acțiuni pentru un serviciu funcțional de management al deșeurilor vor fi elaborate în raionul Anenii Noi. Proiectul va fi realizat de către un grup de experți din Olanda care au vizitat recent Regiunea de Dezvoltare Centru, transmite MOLDPRES.

Ca urmare a cooperării specialiștilor olandezi și autorităților locale din raionul Anenii Noi, va fi elaborat un program ce prevede crearea a trei microzone de management al deșeurilor solide. Acestea vor asigura un serviciu public stabil în toate cele 25 de localități ale raionului.

“La diferite niveluri se discută despre necesitatea unor activități eficiente pentru protecția mediului. Numai că măsurile ecologice trebuie să înceapă de acasă. Mizăm mult pe acest plan strategic care va îmbunătăți considerabil managementul deșeurilor solide în localitate, iar odată cu asta și nivelul de trai al oamenilor”, a afirmat, contactată de MOLDPRES, Rodica Russu, primarul satului Telița, raionul Anenii Noi.

Vizita experților olandezi în Republica Moldova face parte din Inițiativa paneuropeană CONNECT. Programul oferă expertiză în diverse domenii pentru circa o sută de mii de municipalități din țările Uniunii Europene, precum  și din afara acesteia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău