Peste 500 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere constatate de sistemul ,,EUNOMIA TRAFFIC’’ pe parcursul a două săptămâni

  • 02 Februarie 2023 10:03
Peste 500 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere constatate de sistemul ,,EUNOMIA TRAFFIC’’ pe parcursul a două săptămâni

560 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere constatate de sistemul ,,EUNOMIA TRAFFIC’’ pe parcursul a două săptămâni. Potrivit Poliției R. Moldova în această perioadă, mașina a fost implicată cca 5 ore la monitorizarea traficului rutier, în zile și regiuni diferite, constatând:

Depășirea limitei de viteză – 538 cazuri; încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranță și convorbirile telefonice - 6 cazuri; neacordarea priorității pietonilor – 3 cazuri; nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – 11 cazuri; încălcarea de către conducătorii de vehicule a regulilor de circulație rutieră prin comportament agresiv – 1 caz; ignorarea de către pietoni a regulilor de circulație – 1 caz.

Reiterăm că, mașina inteligentă are capacitatea de a fixa în regim digital toate abaterile rutiere comise de șoferi în timpul deplasării, pe ambele sensuri de circulație, grație dotării cu cameră de 360 de grade. Amintim că mașina este în regim de testare pe o perioadă de 2 luni, cu ulterioara ajustare a unor constatări făcute în această perioadă, în comun cu implementatorii.

În acest context, Poliția Națională îndeamnă participanții la trafic să conducă regulamentar pentru a nu fi parte a statisticii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău