Experți militari: Cucerirea Kupiansk de către Ucraina ar putea fi lovitura fatală dată Armatei Rusiei

  • 10 Septembrie 2022 12:33
Experți militari: Cucerirea Kupiansk de către Ucraina ar putea fi lovitura fatală dată Armatei Rusiei

Recâștigarea Kupiansk de către armata ucraineană ar însemna o lovitură semnificativă încasată de trupele rusești deoarece este un punct logistic de aprovizionare a forțelor de ocupație din Donbas, potrivit evaluării de sâmbătă dimineață a ministerului britanic al apărării.

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Forțele ucrainene au lansat operațiuni ofensive în sudul regiunii Harkov pe 06 septembrie 2022. Elementele de vârf au avansat până la 50 km în teritoriul deținut anterior de Rusia pe un front îngust.
  • Trupele rusești au fost probabil luate prin surprindere. Sectorul era doar ușor apărat, iar unitățile ucrainene au capturat sau au înconjurat mai multe orașe.
  • Forța rusă din jurul Izium este probabil din ce în ce mai izolată.
  • Unitățile ucrainene amenință acum orașul Kupiansk; capturarea acestuia ar fi o lovitură semnificativă primită de Rusia, deoarece se află pe rutele de aprovizionare a liniei de front din Donbas.
  • Având în vedere că operațiunile ucrainene continuă și în Herson, frontul defensiv rusesc se află sub presiune atât pe flancul său nordic, cât și pe cel sudic.

Evaluarea de mai sus este în linie cu opiniile experților militari și cu ultima analiză a Institutului pentru Studiul Războiului, care a spus că ucrainenii au recucerit circa 2.500 km pătrați de teritoriu, scrie hotnews.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău