Experți, despre vizita socialistului Bătrîncea la Moscova: Efectul va fi zero

  • 21 Octombrie 2022 10:08
Experți, despre vizita socialistului Bătrîncea la Moscova: Efectul va fi zero

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au efectuat o vizită la Moscova în perioada 17-19 octombrie. Cei doi au avut mai multe întâlniri cu deputați ai Dumei de Stat, la care s-au rugat ca Federația Rusă să revizuiască prețurile la gaze și să accepte revenirea produselor moldovenești pe piața rusă. De asemenea, părțile au subliniat importanța respectării statutului constituțional de neutralitate al Republicii Moldova și neadmiterea implicării acesteia în orice scenariu militar. Analistul Nicolae Negru susține că efectul acestei vizite va fi zero. Ion Tăbârță a declarat că astfel de vizite ale socialiștilor la Moscova sunt ceva obișnuit, scrie Gazeta de Chișinău, citat de Radio Chișinău.

Moscova își caută alt înlocuitor, se vede că Dodon nu-i mai satisface, este compromis. Dodon nu mai satisface nici partidul socialiștilor. Vom vedea cu ce se vor termina toate aceste procese judiciare.

Să nu uităm că deputații socialiști au o tradiție de a merge la Moscova. După alegerile din 2021 au mers în număr de 35 de deputați, așa că drumul bătătorit ei nu l-au uitat. Moscova are acum un interes, să destabilizeze situația și să răstoarne guvernarea”, spune Negru.

Expertul politic menționează că Moscova va investi mai mult în Șor.

Efectul vizitei la Moscova a socialistului Bătrîncea va fi zero. Moscova va investi mai degrabă în Șor pentru că are un anumit electorat, au pus și ei umărul la popularizarea lui Șor și la aceste proteste. E ridicol, este o modalitate a Moscovei de a promova separatismul, la fel cum o fac în Comrat”, specifică Nicolae Negru.

Solicitat să comenteze vizita celor doi membri socialiști la Moscova, Ion Tăbârță a declarat că astfel de vizite sunt ceva obișnuit în special pentru acest partid.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău