Guvernul a aprobat un regulament privind zborurile aeronavelor civile și de stat

  • 09 Decembrie 2020 14:48
Guvernul a aprobat un regulament privind zborurile aeronavelor civile și de stat

Miniștrii de la Chișinău au aprobat astăzi Regulamentul privind autorizarea zborurilor și utilizarea spațiului aerian național de către aeronavele civile și de stat, transmite MOLDPRES.

Regulamentul stabilește procedura de autorizare a zborurilor în spațiul aerian național, precum și condițiile în care decolarea și aterizarea aeronavelor civile se pot efectua și de pe/pe alte terenuri decât aerodromurile. Prevederile documentului se aplică: tuturor persoanelor fizice și juridice care efectuează operațiuni aeriene cu aeronave civile sau de stat în spațiul aerian național, indiferent de cetățenia, respectiv naționalitatea, acestor persoane și indiferent de categoriile de aeronave utilizate și de statul de înmatriculare/identificare al acestora; proprietarilor și/sau administratorilor terenurilor pentru decolarea/aterizarea aeronavelor ușoare și a aparatelor de zbor ultraușoare.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la expirarea a șase luni de la data publicării. Până la intrarea în vigoare, Autoritatea Aeronautică Civilă, Ministerul Apărării și furnizorul de servicii de navigație aeriană autorizat vor asigura publicarea informațiilor prevăzute în Regulamentul aprobat și vor stabili proceduri comune privind transmiterea datelor și informarea reciprocă prevăzute în Regulamentul menționat.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău