Expert rus, despre importanța dialogului dintre Putin și Macron

  • 16 August 2019 18:48
Expert rus, despre importanța dialogului dintre Putin și Macron

În urma întâlnirii dintre Vladimir Putin și Emmanuel Мacron nu trebuie așteptată realizarea unor înțelegeri de cotitură, însă contactele în sine dintre președinții Rusiei și Franței sunt importante, deoarece Macron este liderul informal al Europei, iar Franța iese în avanscena politicii europene, a declarat, pentru RIA - Novosti, Vladimir Schweitzer, șeful departamentului pentru studii sociale și politice al Institutului Europei al Academiei de Științe a Rusiei, scrie Rador.

După cum transmite RIA - Novosti, Putin va efectua pe 19 august o vizită în Franța, în cadrul căreia va discuta cu președintele Macron despre cooperarea bilaterală și despre Ucraina. "Întâlnirea cu Macron este importantă, deoarece este acum un lider informal al Europei.

(Cancelarul Germaniei) Angela Merkel pleacă, Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, iar (noul premier britanic) Boris Johnson este o figură discutabilă, un politician impulsiv, așa că Macron ajunge în primele poziții. Atitudinea lui Macron față de Rusia se înscrie în concepția generală a Occidentului, care are cu Moscova contacte singulare, înțelegând că situația în ceea ce privește Ucraina este foarte incertă și nu trebuie să ne blocăm în ea, trebuie găsite niște soluții înțelepte.

Contactele lui Putin și Macron se înscriu în această concepție, însă de la această întâlnire nu trebuie așteptate progrese, declarații", este de părere Schweitzer. Expertul consideră că nu se întrevăd progrese în problema Ucrainei, deoarece situația este complicată, înghețată, are o dinamică internă, însă nicidecum pozitivă.

"Macron este un politician echilibrat și realist, deși face și greșeli. Asta nu înseamnă că el ne susține întru totul și că aprecierile noastre coincid întru totul, însă totuși Franța iese în avanscena politicii europene, pentru prima dată de la De Gaulle. Franța are un anumit potențial în materie de dezarmare nucleară, lucru de care trebuie să se țină cont", a subliniat expertul rus.

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău