EXPERT | În Republica Moldova continuă reducerea activă a populației

  • 22 Iulie 2018 10:01
EXPERT | În Republica Moldova continuă reducerea activă a populației

Tendința de reducere activă a populației, care a început în 1999, continuă în Republica Moldova, numărul exact al cetățenilor aflați în prezent pe teritoriul țării fiind foarte greu de estimat, din cauza calculelor abordate diferit de specialiști, afirmă vicedirectorul Institutului Național de Cercetări Economice, Olga Gagauz, citată de Infotag.

"Biroul Național de Statistică (BNS) ține evidența numai a cetățenilor Moldovei care au reședință în alte state. Adică a celor care au fost scoși de la toate evidențele în țară. Există înregistrarea fluxului de migrație. Dar aceste cifre spun foarte puțin. Se afirmă că, anual, în Moldova vin circa 3 mii de migranți. Dacă e să vorbim despre numărul populației Moldovei, atunci, pe baza recensământului din 2014, este vorba de 2,789 mil. de persoane. Acestea sunt persoanele care trăiesc permanent în republică, dar și care pleacă din țară periodic", a explicat demograful.

Potrivit Olgăi Gagauz, în 2004 în țară locuiau 3,335 milioane de personae.

"Observăm o scădere semnificativă în ultimii 10 ani. Această cifră include până la 100 de mii de persoane care au murit, dar majoritatea, adică peste 400 de mii de cetățeni, sunt cei care au părăsit țara", susține Gagauz.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău