Expert german în Europa de Est: „Regimul lui Putin nu poate face față invaziei” / Se va ajunge la o supraîncărcare militară, la fel ca pe vremea URSS

  • 27 Martie 2022 13:50
Expert german în Europa de Est: „Regimul lui Putin nu poate face față invaziei” / Se va ajunge la o supraîncărcare militară, la fel ca pe vremea URSS

Potrivit expertului în Europa de Est, istoricul Wolfgang Eichwede, regimul președintelui rus Vladimir Putin s-a „împovărat cu o greutate căreia nu-i va putea face față” făcând referire la sângeroasa invazie a Ucrainei, transmite Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, rezistența va fi un factor destabilizator pentru agresor pe termen lung, scrie directorul fondator al Institutului Est-European, într-un articol pentru „Weser-Kurier”.

„Problemele economice sunt deja atât de mari încât ar trebui compensate în mod repetat prin acțiuni militare”, explică istoricul. Pe termen lung, un astfel de calcul nu aduce nimic bun., citează evangelisch.de.

„Și fosta Uniune Sovietică s-a prăbușit sub supraîncărcarea sa militară imperială”. Din perspectivă istorică, Putin nu numai că încalcă toate valorile ONU, dar „el acționează împotriva intereselor propriului popor”.

Eichwede scrie că Europa va trebui să-și reducă drastic dependențele în sectorul energetic și să-și consolideze apărarea militară. Tensiunea trebuie suportată și controlată.

„În același timp, trebuie să vedem cum ne putem menține și intensifica relațiile cu societatea și cultura Rusiei, ceea ce nu este ușor având în vedere confruntarea tot mai mare. Dar avem experiență cu aceasta din epoca sovietică”, spune el.

Desigur, prioritatea este de a ajuta Ucraina în rezistența și în lupta ei pentru supraviețuire: "Ucraina este o parte din noi, din Europa. Vladimir Putin nu distruge doar țara vecină ci și a lui. Ne distruge și pe noi, spune Eichwede.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău