Expert, despre eventuale remanieri: Poate e cazul să trecem aceste greutăți în coeziune internă

  • 16 Noiembrie 2022 11:02
Expert, despre eventuale remanieri: Poate e cazul să trecem aceste greutăți în coeziune internă

Adrian Lupușor, director executiv al Centrului Expert-Grup, se întreabă dacă, în condițiile unui război la hotar, precum și cu un război hibrid intern și o criză economică, este timpul pentru remanieri guvernamentale? În opinia sa, este cazul ca peste aceste greutăți temporare să se treacă în stabilitate, unitate și coeziune internă, transmite IPN.

„Probabil ceva îmi scapă, dar la hotar avem război, iar pe intern un alt război hibrid și criză economică, și iarna bate la ușă. Este, oare, acum timpul de schimbări/remanieri guvernamentale sau e cazul să ne luăm aer în piept și să trecem peste aceste greutăți temporare, în stabilitate, unitate și coeziune internă?”, susține Adrian Lupușor.

Potrivit lui, acest Guvern a primit mandat pentru patru ani. „Vrem reforme sistemice, cu bătaie lungă și cu impact? Păi anume pentru asta este nevoie de acel mandat de minim de patru ani. Miniștrii trebuie să aibă previzibilitate și suport politic pentru a promova agenda de reforme, și nu să fie chemați pe la ședințe nocturne stranii”, mai spune expertul.

Duminică seara la Președinție a avut loc o ședință, la care au participat deputații și miniștrii Partidului Acțiune și Solidaritate. În presă s-a vehiculat că aceștia au fost convocați în legătură cu eventuale remanieri care ar fi urmat să aibă loc în executiv. Surprinși de jurnaliști, deputații și miniștrii au declarat că au discutat situația cu privire la securitate și situația politică. Ulterior, formațiunea a venit cu o reacție, în care precizează că a avut loc o ședință a deputaților din majoritatea parlamentară cu președintele Republicii Moldova și cu prim-ministrul „în contextul șantajului energetic împotriva Republicii Moldova pus la cale de Rusia și al încercărilor grupării hoției și războiului de a crea haos în țară”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău