Expert, despre decizia Curții de Apel Chișinău privind recunoașterea victoriei lui Andrei Năstase în alegeri. „Se înscrie în actele justiției selective, luate la comanda politicului”

  • 09 Octombrie 2019 14:32
Expert, despre decizia Curții de Apel Chișinău privind recunoașterea victoriei lui Andrei Năstase în alegeri. „Se înscrie în actele justiției selective, luate la comanda politicului”

Analistul politic Ion Tăbârță consideră însă că nu este o simplă coincidență că decizia Curții de Apel Chișinău privind recunoașterea victoriei lui Andrei Năstase în alegeri a fost luată în penultima săptămână a campaniei electorale, în care Andrei Năstase candidează din nou pentru funcția de primar al Chișinăului.

În opinia sa, această hotărâre reprezintă o nouă demonstrație a faptului că justiția în Republica Moldova este subordonată politic.

„Constatăm încă o dată că actul justiției în Republica Moldova s-a descalificat în totalitate. Noi am avut în trecut destul de multe decizii aberante, lipsite de bunul simți și această decizie se înscrie în actele justiției selective, luate la comanda politicului”, a declarat pentru Radio România Chișinău, Ion Tăbârță.

Curtea de Apel Chișinău a casat ieri hotărârile anterioare ale justiției, recunoscând astfel rezultatele alegerilor locale din 2018 și validând mandatul de primar al lui Andrei Năstase.

Amintim că în 2018 instanța a invalidat rezultatele alegerilor locale din Chișinău, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar, iar societatea civilă și opoziția de atunci au acuzat fosta guvernare PDM că ar fi stat în spatele deciziilor instanțelor de judecată. Uniunea Europeanăși alți parteneri externi au taxat guvernarea de atunci.

Conform legii, Andrei Năstase va trebui să degreveze din funcția de primar pentru a putea participa în continuare în campania electorală pentru alegerile din 20 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău