Experiența primilor turiști moldoveni pe litoral după relaxarea interdicțiilor

  • 06 Iulie 2020 15:40
Experiența primilor turiști moldoveni pe litoral după relaxarea interdicțiilor

Odată cu relaxarea interdicțiilor, unii turiști s-au și grăbit să ajungă pe litoral. Hotelierii din Grecia, Turcia, România vin cu oferte și pentru turiștii din Republica Moldova.

Vlada Șoimu, împreună cu familia, a plecat la mare în Grecia. ,,Sunt impuse reguli pe plajă, hoteluri, terase. Șezlongurile sunt poziționate la doi metri distanță unul de celălalt. În hotel, când am ajuns, ne-au verificat temperatura, am scris o declarație în care am precizat datele și un contact al rudelor, în caz de vreun incident”, relatează turista. Turiști sunt mai puțini ca în anii trecuți. Hotelurile nu mai propun bufet suedez, optând pentru sistemul „A la Carte”.

În Grecia turiștii moldoveni pot ajunge momentan doar pe cale terestră.

Din 2 iulie și România a scos regula de autoizolare. Astfel turiștii din Republica Moldova pot ajunge la mare fără a sta 14 zile autoizolați. Gabriela Preuteasa a profitat de acest fapt și a plecat la mare la Constanța. ,,Pe plajă nu sunt impuse unele restricții. La terase pot fi doar câte patru persoane la o masă. Pentru cazare am ales o vilă situată la 650 m de mare. Aici nu am întâlnit reguli stricte de protecție pentru turiști. Cel mai mult ne bazăm pe respectarea de către fiecare dintre noi a igienei și a distanțării față de alte persoane”, a spus turista.

Contactat de IPN, Mihai Ceban, reprezentant al unei companii de turism, a confirmat faptul că pentru cetățenii din Republica Moldova este permisă călătoria în Turcia, Grecia, România, Albania. În 4 iulie, cca 300 de pasageri au zburat cu o cursă charter în Turcia. Următorul zbor va fi efectuat pe 11 iulie. În Grecia au plecat câteva sute de persoane, atât cu mașina personală, cât și cu autocarul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău