Există state ale UE care ezită să acorde relaxarea regimului de vize pentru cetățenii Kosovo

  • 12 Noiembrie 2018 17:41
Există state ale UE care ezită să acorde relaxarea regimului de vize pentru cetățenii Kosovo

Raportorul pentru Kosovo al Parlamentului European, Igor Soltes, a confirmat că există unele state ale Uniunii Europene care sunt rezervate în ce privește relaxarea regimului de vize pentru cetățenii Kosovo.

Totuși, Soltes și-a exprimat speranța că o decizie pozitivă pe această temă va fi adoptată până în mai 2019. În interviul acordat cotidianului "Zeri" de la Pristina, Soltes a recomandat ministrului kosovar pentru integrare europeană, Dhurata Hoxha, să se întâlnească cu miniștrii statelor care ezită și să-i convingă să voteze pentru relaxarea regimului de vize.

"Am sfătuit miniștrii kosovari să colaboreze mai strâns cu ambasadorii și miniștrii statelor care pot influența decizia finală" - a declarat Soltes, adăugând că amânarea timp de trei ani a ratificării acordului frontalier cu Muntenegru a întârziat și adoptarea unei decizii a UE privind relaxarea regimului de vize pentru cetățenii Kosovo. În schimb, Soltes și-a exprimat speranța ca această decizie să fie luată până la sfârșitul mandatului actualului Parlament European.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în mai 2019.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău