Există confirmare verbală că va ajunge și a doua componentă a serului Sputnik-V

  • 27 Aprilie 2021 14:37
Există confirmare verbală că va ajunge și a doua componentă a serului Sputnik-V

Prima componentă a vaccinului rusesc Sputnik-V poate fi administrată până la sosirea celei de-a doua componente, pentru că trebuie să treacă cel puțin trei săptămâni între injectarea acestor două doze. Totodată, există confirmare verbală din partea Federației Ruse că va sosi și cea de-a doua componentă a serului, a menționat astăzi, 27 aprilie, Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă.

Personalul medical este instruit cum să administreze acest ser, care trebuie să fie păstrat la temperatura de -20 de grade Celsius, a specificat secretarul de stat. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, donate de Federația Rusă. Cealaltă parte a donației este așteptată în luna mai.

Igor Curov a mai precizat că lotul de vaccin chinezesc, care a ajuns în dimineața zilei de astăzi la Chișinău, va fi imediat distribuit în teritorii. Întrebat de jurnaliști cât a costat serul chinezesc, Igor Curov nu a putut da un răspuns, motivând că a fost semnat un memorandum de confidențialitate și informația dată nu poate fi făcută publică”.

150 de mii de doze de vaccin Sinopharm, donate de China, dar și 100 de mii de doze de vaccin Sinovac, procurate de Republica Moldova, au ajuns în dimineața zilei de astăzi, 27 aprilie, la Chișinău. Odată cu acest lot de seruri, a ajuns și un lot de echipamente medicale, la fel, donate de partea chineză.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău