Exercițiul multinațional „Platinum Eagle 19.1”, în România. Participă și militari din R.Moldova

  • 13 Martie 2019 14:58
Exercițiul multinațional „Platinum Eagle 19.1”, în România. Participă și militari din R.Moldova

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Române, din Babadag, a avut loc astăzi ceremonia de deschidere a modulului de pregătire  „Platinum Eagle 19.1”, parte a exercițiului „Black Sea Rotational Force 19”.

Astfel, până pe 20 martie, circa 100 de militari din Armata României și 200 de militari din R.Moldova, Bulgaria, Georgia, SUA și Ucraina se vor antrena în comun pentru creșterea nivelului de interoperabilitate, precizează un comunicat de presă primit de la Ministerul Apărării Naționale a României.

În secvențele de pregătire ale exercițiului „Platinum Eagle 19.1”, Forțele Terestre Române sunt reprezentate de militari din Batalionul 341 Infanterie / Brigada 9 Mecanizată, Forțele Navale Române de militari  din Regimentul 307 Infanterie Marină și Forțele Aeriene Române de militari din cadrul Bazei 95 Aeriană.

„Black Sea Rotational Force” (BSRF) este o inițiativă regională anuală, condusă  de „US Marine Corps Forces Europe and Africa” (MARFOREUR/AF) la care participă țări membre ale NATO și partenere din zona Mării Negre, Balcani și din regiunea Caucazului. BSRF are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate ale forțelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău