Exercițiu militar româno-american la poligonul de la Capu Midia

  • 08 Noiembrie 2016 14:20
Exercițiu militar româno-american la poligonul de la Capu Midia

Tabăra de Instrucție și Poligon de Trageri Sol-Aer de la Capu Midia, județul Constanța își deschide marți porțile pentru Ziua Distinșilor Vizitatori la exercițiul Patriot Shock V, un exercițiu româno - american, desfășurat în perioada 1 - 12 noiembrie.

Exercițiul a fost planificat cu un an înainte și este inclus în Planul cu principalele activități al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Patriot Shock V este un exercițiu româno-american de nivel tactic cu trupe în teren al structurilor de rachetă sol- aer.

Forțele aeriene participă cu o baterie Hawk Pip III R, iar forțele terestre ale Statelor Unite cu o baterie Patriot.

Scopul exercițiului este de a antrena echipajele bateriei Hawk Pip III R pentru ducerea acțiunilor de angajare a țintelor aeriene, prin integrare cu cea Patriot, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare antiaeriană.

Patriot Shock V are ca obiective principale perfecționarea procedurilor privind planificarea și ducerea în comun a acțiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum și verificarea interoperabilității sistemelor de comandă- control ale celor două structuri de rachete sol- aer.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău