Exercițiu militar naval multinațional în Marea Neagră

  • 31 Ianuarie 2017 08:38
Exercițiu militar naval multinațional în Marea Neagră

Aproape trei mii de militari din opt țări, printre care și România, vor participa, la începutul lunii februarie, la un exercițiu multinațional într-un raion estic din bazinul Mării Negre, în cadrul căruia vor puse în aplicare proceduri standard NATO.

Coordonarea exercițiului va fi realizată de Comandamentul Flotei, iar fregata Regele Ferdinand va asigura conducerea grupării navale. 

Potrivit unui comunicat la Forțelor Navale, 2.800 de militari din: Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina vor participa la începutul lunii februarie la exercițiul multinațional "Sea Shield -17" în cadrul căruia vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva amenințărilor aeriene, submarine și de suprafață, într-un raion estic din bazinul Mării Neagre, de aproximativ 80.000 de kilometri părtați, de cinci ori suprafața Dobrogei.

La exercițiul militar vor participa: un distrugător, patru fregate, un submarin, șase aparate de zbor ale partenerilor străini, precum și 11 nave și patru aparate de zbor ale României.

Organizarea și conducerea exercițiului multinațional demonstrează faptul că sistemul de pregătire profesională al Forțelor Navale Române corespunde standardelor de performanță NATO, iar marinarii militari români sunt gata în orice moment să-și îndeplinească misiunile constituționale - se arată în comunicat. În acest an, marinarii militari români vor participa la peste 50 de exerciții pe teritoriul naționl și în afara acestuia, dintre acestea șase exerciții multinaționale sunt planificate și conduse de Forțele Navale Române.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău