Exercițiu militar multinațional, la care participă și R.Moldova, găzduit de România

  • 10 Septembrie 2019 09:00
Exercițiu militar multinațional, la care participă și R.Moldova, găzduit de România

Aproape 300 de militari din România și alte 5 țări partenere participă, în această săptămână, la modulul de pregătire Platinum Eagle 19.2 din exercițiul multinațional Black Sea Rotational Force 19 (BSRF), desfășurat în Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forțelor Terestre Române din orașul Babadag, județul Tulcea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), Armata României este reprezentată la acest exercițiu de 85 de infanteriști din Brigada 9 Mecanizată "Mărășești", mai exact Batalionul 341 Infanterie "Constanța" și militari din Forțele Navale Române încadrați în Regimentul 307 Infanterie Marină. Restul militarilor sunt din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite și Ucraina, transmite Agerpres.

"Platinum Eagle 19.2 are ca obiective creșterea interoperabilității forțelor armate ale țărilor partenere participante la exercițiu, menținerea capabilității de dislocare și instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale și creșterea de pregătire al militarilor din țările participante", se arată în comunicatul MApN.

În cadrul acțiunilor de pregătire comună sunt planificate acțiuni tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operații, precum și exersarea procedurilor de comandă și control la nivel subunitate.

Modulul de pregătire Platinum Eagle 19.2 a început luni și se va încheia vineri.

BSRF este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Mării Negre, Balcani și în regiunea Caucazului și are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate ale forțelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău