Exerciții militare navale pe Marea Neagră

  • 10 Octombrie 2016 22:59
Exerciții militare navale pe Marea Neagră

Fregata franceză Le Premier-Maître L'Her, care a făcut o escală la Constanța, în perioada 7-10 octombrie, va părăsi portul de la Marea Neagră.

La plecarea din Portul Constanța, va participa la un exercițiu naval cu trageri de luptă împreună cu cinci nave militare românești - fregata Regele Ferdinand cu elicopter ambarcat, două corvete și două nave purtătoare de rachete - și trei avioane MIG 21 Lancer ale Forțelor Aeriene Române. Exercițiile pe mare vor fi complexe și vor antrena intens echipajele în lupta în mediul aerian, de suprafață și submarin.

Fregata Le Premier-Maître L'Her face parte din clasa d'Estienne d'Orves și a intrat în serviciul Marinei Militare Franceze la 5 decembrie 1981. Are un echipaj alcătuit din 7 ofițeri, 58 maiștri militari și 24 marinari. Fregata poate folosi în luptă patru rachete Exocet navă-navă, o rampă dublă Simbad pentru rachete Mistral, un tun de 100 mm și două de 20 mm, patru mitraliere de 12,7 mm și 4 tuburi lans-torpile de 550 mm, a transmis reporterul RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău