Exerciții militare NATO în Marea Neagră

  • 02 Februarie 2016 11:04
Exerciții militare NATO în Marea Neagră

Gruparea navală NATO face exerciții militare în Marea Neagră.

Până la finalul acestei luni, se vor desfășura operațiuni de supraveghere a căilor de comunicare pentru a preveni traficul ilicit de mărfuri și de persoane - după cum transmite corespondenta Radio România Actualități, Mona Constantinescu.

Din grupare fac parte nave militare ale Bulgariei, României, Spaniei și Turciei, care vor patrula în Marea Neagră, fiind planificate și exerciții comune cu nave ale Gărzii de Coastă din Georgia.

De exemplu, în perioada 19-27 februarie, gruparea va participa la exercițiul "Poseidon 16", organizat de Forțele Navale Bulgare în raioanele maritime din apropierea portului Burgas. Participarea marinarilor militari români la exercițiile NATO din Marea Neagră contribuie, de altfel, la consolidarea securității comune a Alianței pe flancul estic, prin descurajarea eventualelor acțiuni agresive.

Exercițiul face parte din planul de activități al Forțelor Navale Române pentru anul 2016 și are ca obiectiv ridicarea nivelului de interoperabilitate al militarilor români cu partenerii din Alianță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,09 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău