Exemplul Chinei | Decizie controversată în Londra. Va instala sisteme de recunoaștere facială în timp real

  • 25 Ianuarie 2020 21:22
Exemplul Chinei | Decizie controversată în Londra. Va instala sisteme de recunoaștere facială în timp real

Decizie controversată a Poliției Metropolitane din Londra. Instituția a anunțat că va instala un sistem de recunoaștere facială în timp real, pentru a îmbunătăți capacitatea ofițerilor de a identifica suspecții căutați în capitala britanică, scrie CNN. Asta, în pofida avertismentelor privind confidențialitatea și dreptul la viața privată, emise de grupurile de monitorizare a drepturilor.

Potrivit Digi24.ro, tehnologia va fi implementată în zone unde datele arată că s-ar afla persoane responsabile pentru infracțiuni grave și violențe, precum atacuri cu arme sau exploatare sexuală a copiilor. Camerele, marcate în mod vizibil, vor fi direcționate doar pentru a scana fețele oamenilor pe măsură ce se apropie, au precizat oficiali londonezi.

Decizia privind utilizarea acestei tehnologii a fost în atenția comisarului informațional al Regatului Unit, care și-a arătat îngrijorarea cu privire la confidențialitate și acuratețe. Acesta a indicat că tehnologia discriminează femeile și persoanele de culoare - o problemă care a fost documentată de cercetătorii federali din Statele Unite, unde mai multe orașe au interzis utilizarea acestei tehnologii.

„Tehnologiile de acest tip pot fi excesiv de invazive în viața de zi cu zi a oamenilor și riscă să afecteze încrederea nu numai în tehnologie, ci și în modul de acțiune al poliției”, a declarat la acea dată Elizabeth Denham, comisarul informației din Marea Britanie.

China își supraveghează video întreaga populație

China se folosește de sute de milioane de camere video și sisteme bazate pe recunoaștere facială și pe inteligență artificială pentru a identifica și urmări aproape 1,5 miliarde de oameni. Adică toată populatia. Are o infrastructură de monitorizare nemaiîntâlnită în altă parte.

Îngrijorări, chiar dacă ar exista, nu ar fi făcute publice niciodată. Regimul nu permite. Cetățenii sunt urmăriți pe drumul spre serviciu, în timpul programului de lucru și, mai apoi, pe drumul de întoarcere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău