Executivul, în ședință neanunțată în vederea aprobării unui proiect de Hotărâre. Precizările reprezentanților Guvernului

  • 11 Aprilie 2019 13:32
Executivul, în ședință neanunțată în vederea aprobării unui proiect de Hotărâre. Precizările reprezentanților Guvernului

Guvernul s-a întrunit în această dimineață într-o ședință care nu a fost anunțată din timp, în cadrul căreia a discutat un singur subiect. Miniștrii în exercițiu au aprobat modificări al o Hotărâre a Guvernului din 2001, cu privire la declararea mărfurilor de către agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova.

Modificările stipulează că prevederile hotărârii au efect asupra raporturilor juridice care au apărut începând cu 27 septembrie 2001 și că plățile percepute cu privire la declararea mărfurilor de către agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova și încasate până la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri nu se restituie, notează Mold-Street. Autorul inițiativei, Ministerul Finanțelor a argumentat necesitatea unei astfel de modificări prin dorința de a unifica "procesul de implementare a politicilor vamale" și a aduce o claritate asupra termenelor și categoriile de beneficiari.

Hotărârea modificată de Guvern a fost adoptată în 2001 în scopul combaterii contrabandei, prevenirii încălcării regulilor vamale și stabilește că agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova înregistrați la Agenția Servicii Publice efectuează procedurile de vămuire a mărfurilor la posturile vamale interne autorizate de Serviciul Vamal. Mold-Street mai precizează că, în prezent sunt câteva sute de companii din regiunea separatistă înregistrate la Chișinău.

Menționăm că Serviciul de presă al Guvernului a precizat pentru Radio Chișinău că astfel de ședințe ad-hoc sunt o practică obișnuită, în special când e vorba de aprobarea unui singur proiect de Hotărâre. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău