Executivul american simplifică procedurile de imigrare pentru refugiații afgani

  • 09 Noiembrie 2021 08:51
Executivul american simplifică procedurile de imigrare pentru refugiații afgani

Executivul președintelui Joe Biden a decis să simplifice procedurile de imigrare pentru refugiații afgani, astfel încât aceștia să se poată integra mai rapid în societatea americană, a anunțat luni Departamentul de securitate internă (DHS), transmite AFP, citat de AGERPRES.

Cei aproximativ 70.000 de afgani sosiți în Statele Unite începând cu 30 iulie, când a început operațiunea de evacuare 'Allies Welcome', vor beneficia de proceduri simplificate pentru a obține cartea verde (permisul de ședere) și diferite permise de muncă de care ar putea avea nevoie, a spus DHS într-un comunicat.

De asemenea, vor fi scutiți de taxele de înregistrare, un aspect important în contextul în care diferitele taxe de plătit doar pentru obținerea permisului de ședere pot ajunge la mii de dolari.

"Oferind acestor persoane evacuate proceduri simplificate și scutiri de taxe vom deschide oportunități pentru aliații noștri afgani și îi vom ajuta să își reconstruiască viața mai repede în țara noastră", a comentat secretarul pentru securitate internă Alejandro Mayorkas.

"Aceste măsuri demonstrează angajamentul nostru față de afganii care au oferit o asistență neprețuită Statelor Unite în ultimii 20 de ani, precum și pentru afganii aflați în pericol", a adăugat el.

Peste 120.000 de persoane au fost evacuate din Kabul în această vară. Printre aceștia se numără diplomați și cetățeni străini, dar și zeci de mii de afgani aflați în pericol, în special pentru că au colaborat cu forțele coaliției internaționale din Afganistan. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău