Executivul a aprobat proiectul privind fuzionarea Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu Spitalul „Toma Ciorbă”

  • 27 Decembrie 2023 12:51
Executivul a aprobat proiectul privind fuzionarea Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile cu Spitalul „Toma Ciorbă”

Guvernul a aprobat astăzi, 27 decembrie, proiectul referitor la fuzionarea Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile din orașul Codru cu Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Chișinău, informează Radio Chișinău.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a explicat că prin această fuziune sistemul de sănătate va fi eficientizat, iar cheltuielile vor fi optimizate. Ea a atras atenția asupra faptului că, actualmente, Spitalul de Boli Infecțioase nu mai corespunde normelor în vigoare și nu este dotat corespunzător.

În cadrul ședinței de Guvern, ministra a dat asigurări că niciun angajat nu va avea de suferit de pe urma comasării.

În cadrul ședinței de Guvern, ministra Sănătății, Ala Nimerenco, a precizat că Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” nu mai corespunde normelor în vigoare și nu este dotat corespunzător. Respectiv, acesta urmează să fuzioneze cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile din orașul Codru. Decizia a fost luată în pofida protestelor cadrelor medicale.

„Vreau să subliniez și faptul că, din păcate, colectivele au fost utilizate de anumiți actori politici într-un sens negativ, ei fiind supuși unor presiuni din partea administrației de a organiza proteste…Vreau să asigur încă o dată că personalul angajat se va regăsi în noua structură a instituției nou create și nu îi paște niciun pericol”, a menționat Ala Nemerenco.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău