Ex-deputații Sîrbu, Zagorodnîi și Vitiuc au fost plasați în arest la domiciliu

  • 01 Aprilie 2022 11:00
Ex-deputații Sîrbu, Zagorodnîi și Vitiuc au fost plasați în arest la domiciliu

Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc au fost plasați în arest la domiciliu, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că, pe 31 martie, magistrații au examinat demersurile privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința celor trei ex-deputați vizați în cadrul dosarelor penale de îmbogățire ilicită. Judecătorul de instrucție a dispus plasarea foștilor parlamentari în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. Procurorii anticorupție urmează să le conteste cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

În partea ce se referă la fostul deputat Artur Reșetnicov, care se află în arest preventiv, procurorii la fel au înaintat demers pentru prelungirea termenului de arest. Demersul urmează să fie examinat vineri la Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Cinci foști deputați, printre care și Violeta Ivanov, care se află în arest la domiciliu, au fost reținuți pe 2 februarie. Toți sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău