Ex-deputații Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc rămân în arest la CNA

  • 11 Februarie 2022 08:00
Ex-deputații Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc rămân în arest la CNA

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea de eliberare a ex-deputaților Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vladimir Vitiuc, care au fost reținuți în dosarul celor 13 foști deputați transfugi. Ei sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită. Cei trei ex-deputați rămân în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție, relatează IPN.

Examinarea recursurilor celorlalți trei foști deputați a avut loc după ce mai devreme fosta deputată Violeta Ivanov a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile. O hotărâre în acest sens a fost emisă de Curtea de Apel Chișinău, care a examinat recursul împotriva deciziei primei instanțe de a o plasa în arest în izolator.

În sala de ședințe, Artur Reșetnicov le-a spus jurnaliștilor că a renunțat la greva foamei anunțată în ziua reținerii. Acesta a afirmat că a fost privat de dreptul la asistență medicală și a fost privat de apărător, abia ieri dimineață reușind să contacteze cu avocații. Fostul parlamentar spune că asupra sa s-au făcut presiuni, lucru afirmat și de soția sa, care a fost prezentă în sala de judecată. Reșetnicov susține că nu are ce ascunde, el fiind de fapt „pedepsit pentru hotărârile pe care le-a emis în calitate de judecător al Curții Constituționale, dar și pentru faptul că a părăsit Partidul Comuniștilor din cauza divergențelor politice”. De asemenea, ex-deputatul spune că este persecutat politic cu scopul de a distrage atenția de la problemele sociale grave, cum ar fi creșterea prețurilor.

Ex-deputații Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi și Artur Reșetnicov au fost reținuți pe 2 februarie. Ei sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău