EXCLUSIV! Ultimele detalii despre negocierile între partidele proeuropene

  • 12 Ianuarie 2015 14:30
EXCLUSIV! Ultimele detalii despre negocierile între partidele proeuropene

Până la sfârșitul săptămânii curente ar putea fi făcute publice primele rezultate ale negocierilor privind formarea noii coaliții de guvernare, susțin unii reprezentanți ai celor trei partide pro-europene.

 Pe de altă parte, alții insistă pe calitatea viitorului acord și nu pe rapiditate.

Primele rezultate ale negocierilor ar putea să apară săptămâna curentă, când ar putea fi convocată și o ședință a Parlamentului, a declarat pentru Radio Chișinău vicepreședintele Partidului Democrat, Sergiu Sârbu. El a precizat că în prezent discuțiile sunt purtate de liderii celor trei formațiuni.

Până când nu o să avem unele decizii sau rezultate, nu putem să avem ședință. Sperăm ca în câteva zile, dacă vom avea rezultate ale negocierilor, vom solicita imediat și convocarea Parlamentului pentru că, în caz contrar, nu avem ce discuta. Acum discuțiile se poartă între lideri și sperăm foarte mult că vom avea în scurt timp un rezultat, a declarat Sergiu Sârbu.

Și vicepreședintele PLDM, Iurie Țap, susține că în prezent se discută ultimele detalii și și-a exprimat speranța că rezultatele negocierilor vor fi făcute publice în cel mai scurt timp.

”În principiu, sperăm și noi să fie în cel mai scurt timp. Se pun ultimele accente. Se discută la toate nivelele. Toate părțile vor s-o facă în cel mai scurt timp. Aceasta este partea bună. Și de aici vine și convingerea mea că o să reușim”, a menționat Iurie Țap.

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, a subliniat necesitatea obținerii unui acord calitattiv, precizând că în această situație durata negocierilor este mai puțin importantă.

”Atunci când pregătești guvernarea pentru patru ani, 3 săptămâni, 5 săptămâni, chiar și 8 săptămâni nu cred că este cea mai mare problemă. Contează cel mai mult ce se va reuși a fi convenit, decis, ce se va face timp de patru ani. De aceea,e  mai bine să punem accentul pe calitate decât pe cantitate”, a declarat prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă.

Amintim că PLDM, PD și PL și-au anunțat intenția de a constitui o nouă coaliție imediat după alegerile parlamentare din 30 noiembrie, dar până acum nu s-a reușit încă crearea acesteia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău